Navigatie

Kap- en herplanten bomen Nieuwerkerk en Moerkapelle

07 dinsdag februari 2023

Vanaf maandag 13 februari start groenaannemer Verheij Integrale groenzorg i.s.m. Reijm Nieuwerkerk BV met het kappen en rooien van 41 bomen in Nieuwerkerk aan den IJssel en 6 bomen in Moerkapelle.

Vanaf maandag 13 februari start groenaannemer Verheij Integrale groenzorg i.s.m. Reijm Nieuwerkerk BV met het kappen en rooien van 41 bomen in Nieuwerkerk aan den IJssel en 5 bomen in Moerkapelle.
Deze bomen zijn helaas niet meer gezond en/of niet meer veilig voor de omgeving.
Tijdens het zogenaamde Visual Tree Assessment (VTA onderzoek), een onderzoek gedaan op zicht, is dit aan het licht gekomen. Daarbij is ook specifiek onderzoek gedaan naar de Essentaksterfte.

Herplanten nieuwe bomen
Er is geen vergunning nodig voor het kappen van deze bomen omdat ze geen waardevolle status hebben. Uiteraard planten we nu voor bijna elke gekapte boom weer een nieuwe terug. Dit gebeurt dit jaar of later tijdens een geplande reconstructie van een straat of weg.

Bomen op de kaart
Gemeentelijke groenaannemer Verheij heeft alle bomen die gekapt worden op een interactieve kaart gezet. Op deze kaart ziet u ook welke bomen er gekapt worden en of er herplant uitgevoerd wordt en met welke soort..
Kijk hier voor op de website van Kleurrijk Buiten, https://arcg.is/HOnSO0

Naar nieuwsoverzicht